Author Archives: marco
Tzaziki (of tzatziki).
Tzaziki of tzatziki is een traditioneel Grieks gerecht bereid met yoghurt komkommer en knoflook. Je kunt het eten als voorgerecht met brood ofzo, maar ook als saus bij bijvoorbeeld gehaktballetjes, gyros of friet.
Gehaktballetjes in tomatensaus (Souzoukia).
Gehaktballetjes in tomatensaus; lekker als bijgerecht met ‘echte’ frieten en een frisse salade, maar ook heel geschikt als voorgerecht, eventueel met tzaziki en brood.
Rollade.
Een beetje van Johannes van Dam, een beetje van Herman den Blijker en een beetje van mezelf. En dan heb je een lekkere (runder)rollade.
Pompoensoep.
De herfst komt er weer aan, en dus de pompoenen. Altijd goed voor een lekkere stevige soep. Er zijn veel verschillende recepten voor pompoensoep, met of zonder gehakt. Niet iedereen vind kerrie lekker. Je kunt er voor kiezen om te … Continue reading
Zomersalade.
Recept voor een koude salade, lekker voor de warme zomerdag, en snel te bereiden. Je kunt de kip ook weglaten, of vervangen door iets anders zoals tofu. Ik heb dit recept ook gemaakt met varkenshaas, maar met kip vind ik … Continue reading
Banketbakkersroom.
Wie kent het niet, banketbakkersroom: de zoete gele pudding van de puddingbroodjes of de tompouce. Het is heel gemakkelijk zelf te maken en te verwerken in broodjes, vlaaien en allerlei gebak.
PC voor Lisette.
We gaan verder waar we de vorige keer gestopt zijn, namelijk bij de lege kast die is overgebleven na het ombouwen naar de Coolermaster kast. En deze nu nog lege kast moet een PC voor Lisette gaan worden, te gebruiken … Continue reading
Witlof Parmezan.
Een eenvoudig maar lekker witlof gerecht uit de oven, en makkelijk klaar te maken.
Meer lucht (Coolermaster).
De oude kast uit de vorige verherbouwing laat uiteindelijk, zoals was te verwachten, toch duidelijk te wensen over wat betreft airflow. Zeker hier op zolder tijdens de warme zomer van het afgelopen jaar dus….. tijd voor een nieuwe computerbehuizing. ‘Eisen’ … Continue reading
roerbak boontjes
Dit is een gemakkelijk en snel en vooral lekker gerecht. Je kunt verse sperziebonen gebruiken, maar ook een zakje uit de vriezer.