Saté betekend stukjes geroosterd vlees aan een spies, en is van oorsprong Indonesisch en Maleis. Saté word ook wel geschreven als sateh of satay. De saté die ik maak is meestal van kipfilet en die noem je dan saté ajam. Soms gebruik ik varkensvlees en dan de haas daarvan. Maar dat is een kwestie van smaak. Je kunt heel goed saté maken met wat vetter vlees.
Ingrediënten:
Kipfilet
voor de marinade:
Olijfolie/wok olie
Ketjap manis
Zoete chilisaus
Bereiding:
Snij de kipfilet in stukjes. Je kunt deze stukjes in een schaal marineren, maar je kunt ze ook eerst aan de stokjes doen en dan op een bord marineren.
Ongeveer 20 min. Tot een half uur marineren, af en toe omdraaien.
Grillpan ‘voorverwarmen’ en de stokjes erop leggen.
Laten grillen tot het vlees vanzelf los komt na een tijdje. Omdraaien en opletten dat het vlees niet verbrand.
De marinade kan de kleur wat veranderen zodat het lijkt alsof het vlees verbrand is.
Zodra het vlees goed gegrild en gaar is opdienen. Lekker met brood of bij de nasi goreng.