Saté saus.

Onmisbaar bij de saté, maar ook heel lekker bij de gado gado en de nasi. En ook  bij de BBQ, is een goede pittige saté saus lekker.


Ingrediënten:

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

Sambal oelek

Bruine suiker

Ketjap manis

Klein beetje citroensap

Halve pot pindakaas, 3 á 4 ons


Bereiding:

Ui snipperen en knoflook in stukjes snijden. In een pannetje knoflook en ui fruiten in een beetje olie.


Bruine suiker, ketjap manis en citroensap toevoegen en even door laten koken.

Pindakaas toevoegen en goed roeren. Let goed op welke pindakaas je gebruik. Die duurdere van o.a. Calve is niet goed geschikt. Het moet een pindakaas zijn die alleen uit pinda’s bestaat, en eventueel wat zout. Geen emulgatoren of iets dergelijks.

Als het te dik is kun je wat melk of water toevoegen, en weer goed doorroeren. Proeven, en dan eventueel nog wat sambal of ketjap toevoegen.



En klaar is de saté saus.


This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *