Dit is een gemakkelijk en snel en vooral lekker gerecht. Je kunt verse sperziebonen gebruiken, maar ook een zakje uit de vriezer.
Ingrediënten:
Sperziebonen 5 á 7 ons
Spekjes 1 bakje (250 g)
Grote ui
Roomboter
Nootmuskaat
Zout
Bereiding:
Boontjes schoonmaken en beetgaar koken met een beetje zout. Afgieten en bewaren.
Spekjes goed doorbakken. Ui fijn snijden en meebakken met de spekjes. De bonen toevoegen en op een hoog vuur even goed doorbakken. Klein beetje roomboter en nootmuskaat erdoor en . . . . . klaar. De nootmuskaat kun je eventueel gewoon weglaten.
De bonen koken en de spekjes bakken kan tegelijkertijd waardoor je snel een lekker gerecht op tafel hebt staan.
Variatie:
Je kunt aardappel blokjes of schijfjes gaar koken en op het laatst even meebakken. Dan heb je in één keer een complete maaltijd.