Dit recept komt ergens van internet via een nieuwsbrief. De exacte bron weet ik niet meer. Het is een orginele Spaanse tapa. Lekker als voorgerecht of bijgerecht.
IngrediĆ«nten: Olijfolie 7 Ć 9 ons champignons 3 tot 6 teentjes knoflook flinke eetlepel citroensap 1 theelepel Paprika (poeder) 1 glas droge witte wijn Peterselie Peper en zout |
Bereiding:
Snij de champignons in plakjes, en snij de knoflookteentjes in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en voeg de champignons, knoflook en paprika toe. Een beetje peper en zout naar smaak. Laat een minuut of vijf tot tien op een redelijk hoog vuur braden tot het meeste vocht weg is en de champignons mooi bruin kleuren, voeg dan het citroensap toe. Laat nog vijf minuten koken. Voeg nu de witte wijn toe en laat vijf minuten koken met het deksel op de pan. Voeg de peterselie toe, roeren en opdienen. Eet smakelijk.
Dit is een lekker en gemakkelijk gerecht. Het is eigenlijk een tapas, je kunt het als voorgerecht eten maar ook als bijgerecht.