Knoflooksaus.

Een frisse knoflook saus door het gebruik van yoghurt of crème fraîche. De gebruikte friet saus is minder vet dan mayonaise.


Ingrediënten:

Frite saus

Knoflook

Yoghurt of crème fraîche

Bieslook

Peterselie

Bereiding:

Meng 1 deel fritesaus en 1 deel yoghurt in een schaaltje en voeg 3 tot 5 uitgeperste teentjes knoflook toe. Naar smaak kun je de verhoudingen veranderen en meer of minder knoflook toevoegen. Voeg ongeveer 2 theelepels bieslook en 1 theelepel peterselie toe en meng goed. Zet het sausje een uurtje in de koelkast om de smaken goed te laten ‘mengen’.


Nog een keer goed roeren, en klaar is je sausje.

Het is ook mogelijk om mayonaise te gebruiken voor dit sausje, dat is wat smeuïger maar ook veel vetter.


This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *