Rollade.

Een beetje van Johannes van Dam, een beetje van Herman den Blijker en een beetje van mezelf. En dan heb je een lekkere (runder)rollade.


Ingrediënten:

(Runder) Rollade

Mosterd

Thijm

Olie

Boter

5 tenen knoflook

2 uien

3 kleine wortels

Rode wijn


Bereiding:

Rollade insmeren met een mengseltje van boter, olie, mosterd en thijm. En dan een tijdje laten staan, 30 minuutjes ofzo. Op het laatst bestrooien met peper en zout.


De rollade aanbraden in ruim boter en olie.

Ondertussen knoflook tenen schoonmaken, maar heel laten, de uien grof snijden en de wortels in stukjes snijden.

Als het vlees goed aangebraden is de rollade uit de pan nemen, en de groenten aanzetten het braadvet.

Blussen met rode wijn. Eventueel nog wat thijm of Provençaalse kruiden toevoegen, geheel naar eigen smaak uiteraard.


De jus weer warm laten worden en dan de rollade terug in de pan doen. De pan gaat dan minstens een uur of 2 de oven in op 90 á 100°C (oven voorverwarmen op 180°C en terugdraaien als de pan erin gaat). Gebruik een ovenbestendige pan zoals bijvoorbeeld de Calphalon pan die wij gebruiken, of anders een ovenschaal. Een pan werkt wat prettiger.

Voor het aansnijden de rollade ongeveer 10 minuten laten rusten.


This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *