Recept voor een koude salade, lekker voor de warme zomerdag, en snel te bereiden. Je kunt de kip ook weglaten, of vervangen door iets anders zoals tofu. Ik heb dit recept ook gemaakt met varkenshaas, maar met kip vind ik het zelf geloof ik de beste combinatie.
Ingrediënten: Kipfilet Aardapppels Paprika Feta Tomaten (rode) uien Olijfolie
Voor de dressing: Fritesaus Knoflook Yoghurt Peterselie Bieslook Olijfolie paprika feta |
|
Bereiding:
Aardappels schillen, in stukjes snijden en koken tot ze net gaar zijn.
Kip in stukjes snijden en zachtjes aanbraden in olijfolie.
Ingrediënten voor de dressing mengen tot smeuïge wat stevigere massa. Hoe steviger de yoghurt die je gebruikt, hoe makkelijker dat gaat.
Paprika, tomaten en feta in stukjes snijden.
Aardappels, nog lauwwarm in een salade schaal doen. Stukjes paprika, tomaten feta toevoegen en voorzichtig mengen.
Dressing toevoegen, als laatste stukjes gebraden kip toevoegen en voorzichtig mengen, en klaar, eten maar!
Eventueel lekker met brood, zoals focaccia.