Banketbakkersroom.

Wie kent het niet, banketbakkersroom: de zoete gele pudding van de puddingbroodjes of de tompouce. Het is heel gemakkelijk zelf te maken en te verwerken in broodjes, vlaaien en allerlei gebak.


Ingrediënten:

2 eierdooiers

2 ½ eetlepels suiker

2 ½ eetlepel bloem

3 dl melk

1 zakje vanillesuiker (RUF, 8 g. verkrijgbaar bij de C1000)


Bereiding:

Meng de eidooiers met de suiker.

De bloem goed zeven voor gebruik om klontjes te voorkomen (echt doen hoor!!).

Meng de bloem met ½ dl. melk en voeg al roerende het ei/suiker mengsel toe.

Verwarm de rest van de melk met de vanillesuiker tot het bijna kookt.

Voeg een beetje melk toe aan het bloemmengsel en roer goed.

Breng de melk aan de kook en voeg het bloemmengsel al roerende toe aan de kokende melk.

Kook een paar minuutjes zachtjes door, terwijl je goed blijft roeren.

Van het vuur halen en doorroeren tot de pudding enigszins afgekoeld is, en dan verwerken in broodjes of op een taart voordat het te dik is geworden.


Je hebt met dit recept voldoende room voor een vlaai van ongeveer 25 cm. doorsnede.


This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *