Witlof Parmezan.

Een eenvoudig maar lekker witlof gerecht uit de oven, en makkelijk klaar te maken.


Ingrediënten:

Witlof

Zakje geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano (Lidl)

Droge witte wijn

Peper en zout

Olijfolie


Bereiding:

Meng de geraspte parmezaanse kaas, met 1 deel olijfolie en 2 delen witte wijn. Het moet een smeuïg mengseltje worden. Eventueel wat peper en zout toevoegen voor de smaak.


Witlof schoon maken halveren en met de platte kant in een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen.


Het kaas/olie/wijn mengseltje over de witlof verdelen. Ongeveer 20 á 30 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 200°C. Als de kaas een lichtbruine stevige korst heeft is de witlof goed.

Smakelijk eten!

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *