De herfst komt er weer aan, en dus de pompoenen. Altijd goed voor een lekkere stevige soep. Er zijn veel verschillende recepten voor pompoensoep, met of zonder gehakt. Niet iedereen vind kerrie lekker. Je kunt er voor kiezen om te variëren met de kruiden.
Ingrediënten:
1 Pompoen
4 tomaten
5 ons gehakt
3 uien
1 dikke prei
bouillon/water
basilicum
kerriepoeder
Bereiding:
Grote pan met water op het gas zetten. Pompoen schoon maken en in stukjes snijden, en in de pan met water doen.
Ondertussen: Gehakt rul bakken en (veel) kerriepoeder en basilicum toevoegen om een pittig mengsel te verkrijgen.
Gehakt mengsel uit de pan halen en vervolgens ui fruiten, de prei even kort mee bakken.
1 á 2 eetlepels bloem toevoegen, even aanbraden en een scheut van de bouillon erbij voegen en goed roeren.
Tomaten in stukken gesneden hieraan toevoegen. Het gehakt kan weer bij dit mengsel worden gedaan.
De pan met pompoen stukken, de soep, zachtjes laten koken totdat de pompoen stukjes zacht zijn geworden en kunnen worden gepureerd.
Het gehakt mengsel toevoegen aan de soep, en eventueel nog op smaak brengen met zout, peper en kerrie.