Gehaktballetjes in tomatensaus (Souzoukia).

Gehaktballetjes in tomatensaus; lekker als bijgerecht met ‘echte’ frieten en een frisse salade, maar ook heel geschikt als voorgerecht, eventueel met tzaziki en brood.


Ingrediƫnten:

ongeveer 1/2 kg. Rundergehakt

1 Ei

Paneermeel

Peterselie

Peper en zout

Bloem

Olijfolie

Tomatensaus volgens dit recept

Bereiding:

Kneed de ingrediƫnten voor het gehakt (alles behalve de bloem en de olie) goed door elkaar. Maak van het gehakt kleine platte balletjes. Verwarm de olie in een pan, rol de gehakt balletjes even door de bloem en bak ze dan in de olie. Als de balletjes mooi bruin zijn kunnen ze in de pan met de tomatensaus. Nog een kwartiertje sudderen en dan zijn de gehaktballetjes.

Eet smakelijk!!


This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *